Secretarul general al PD-L Vasile Blaga a declarat miercuri ca sunt puncte in programul de guvernare al PD-L care nu sunt negociabile, precum cota unica si pensia sociala de la 1 ianuarie, si ca nu stie pe cine va nominaliza presedintele Basescu ca premier.
Vasile Blaga a subliniat, din nou, ca prima optiune a PD-L pentru formarea Guvernului este PNL. "Decizia noastra a fost clara, optiunea noastra principala este sigur spre PNL, dar nu este singura. Nici nu mai avem nicio interdictie in programul de guvernare vis-a-vis de o colaborare cu PSD, de exemplu", a spus Vasile Blaga.

Blaga a precizat ca PD-L nu incepe negocierile cu celelate partide inainte de validarea rezultatelor alegerilor. "Nu negociem cu nimeni pana nu stim rezultatele exacte in alegeri. Noi nu ne schimbam punctul de vedere de seara pana dimineata. Presedintele nostru, domnul Boc, a spus inca de duminica seara lucrul asta. Asteptam numararea voturilor", a adaugat Vasile Blaga.

Secretarul general al PD-L a raspuns si invitatiei lansate de liderul PSD Mircea Geoana, care a spus marti ca invita partidele parlamentare la negocieri. "Daca e sa discutam elegant, ar trebui sa cheme la consultari partidul care a castigat alegerile prima data, apoi celelalte partide", a precizat secretarul general al PD-L.

Vasile Blaga a spus ca sunt cateva puncte din programul de guvernare al PD-L care nu sunt negociabile. "Noi nu renuntam in primul rand la punctele esentiale ale programului nostru de guvernare. Cota unica, de la 1 ianuarie -pensia sociala, sunt lucruri la care clar ca nu renuntam", a spus Blaga, subliniind ca in interiorul partidului nu ar fi avut loc discutii cu privire la ministerele la care PD-L nu doreste sa renunte intr-o viitoare guvernare.

Vasile Blaga a spus ca nu a discutat inca cu presedintele Traian Basescu si ca "nici nu stim pe cine va nominaliza domnul presedinte candidat pentru functia de prim ministru. Este atributul constitutional al domniei sale. Si daca ai idei preconcepute sigur nu ajungi la o intelegere".

Secretarul general al PD-L a negat ca s-ar fi intalnit luni seara, la un restaurant din capitala, cu liderul PSD, Mircea Geoana. El spune ca e posibil ca acesta sa se fi aflat in alt salon al restaurantului. "E adevarat ca am vazut o masina cu B-01-PSD, dar ei erau in cu totul alta camera.(...)Dar credeti ca daca vrei sa discuti nu sunt si telefoane?". Ziarul Cancan a publicat in editia de miercuri fotografii, in care apar, separat, lideri PD-L si PSD iesind dintr-un restaurant din capitala. Ziarul scrie ca luni seara liderul PSD Mircea Geoana s-ar fi intalnit cu Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.