Radu Berceanu a declarat, miercuri, ca PD-L este indreptatit sa fie principalul partid de guvernamant si chiar daca PNL este preferat pentru negocieri, are pretentii exagerate.
"Avand in vedere ca a castigat alegerile, PD-L doreste sa fie numarul unu la guvernare si sa aiba prim-ministru. Am declarat ca PNL este preferatul nostru, dar pretentiile lor sunt exagerate", a declarat Berceanu. El a apreciat ca liberalii au pus conditii preliminare de negociere care nu pot fi acceptate, deoarece acestea par a fi conditiile unui partid care a castigat alegerile, ceea ce nu este cazul PNL. "Negocierile inseamna o elasticitate, sa gandesti o solutie de mijloc. Nu cred ca negocieri pot sa insemne pozitii din astea 'noi vrem prim-ministru si program liberal de guvernare' ca si cum ar fi castigat alegerile cu 51% si nu am aflat noi", a precizat democrat-liberalul, informeaza NewsIn.

Intrebat cum comenteaza pozitia actuala a liberalilor, Berceanu a spus: "Chestiile acestea sunt biunivoce, daca nu chiar triunivoce. Nu poti fi cu cineva care nu te vrea. Daca cineva nu te vrea, nu te vrea". Referitor la conditiile prealabile pe care le-ar putea pune PD-L, Berceanu a cerut ca eventualii parteneri de negociere sa fie rezonabili. "O sa gasim un partener care sa ne vrea, sa fie rezonabil, in ceea ce priveste impartirea responsabilitatilor si sa fie de cuvant. Ceea ce urmeaza sa se verifice pe parcurs, la unii, ca la altii s-a verificat deja", a precizat democrat-liberalul.

Cat priveste oferta lui Mircea Geoana pentru discutii in vederea unei mari coalitii dupa modelul german, Berceanu a spus: "Sa ne gandim, sa vorbim cu colegii". Pedelistul a negat faptul ca o parte din liderii PD-L s-ar fi intalnit luni cu presedintele PSD, Mircea Geoana. "Credeam ca sunteti oameni seriosi care stiti ce se intampla pe aici. Nu puteam sa ne ducem la masa? N-a fost nici un lider PSD", a spus Berceanu.

Presedintele Senatului, Ilie Sarbu, a declarat miercuri pentru NewsIn ca o mare parte a liderilor din teritoriu ai PSD sunt favorabili ideii unui guvern PD-L-PSD si ca aceasta varianta va fi tema pricipala a discutiilor pe care liderii social-democrati le vor avea in aceasta dupa-amiaza.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.