Presedintele Senatului, Ilie Sarbu, a declarat miercuri pentru NewsIn ca o mare parte a liderilor din teritoriu ai PSD sunt favorabili ideii unui guvern PD-L-PSD, dar nu cu Stolojan premier.
"Se contureaza tot mai mult ideea unei coalitii cu PD-L, pe care o consideram cea mai potrivita. Majoritatea liderilor PSD din teritoriu considera ca, in conditiile actuale de criza, e nevoie cat mai rapid de un Guvern si un Parlament cu o majoritate puternica pentru a putea lucra", a declarat vicepresedintele PSD. Sarbu a mai precizat ca este posibil ca in negocierile care vor urma intre PD-L si PSD, social-democratii sa puna conditia ca, daca Mircea Geoana nu este desemnat premier, atunci nici cei de la PD-L sa nu-l mai propuna pe Theodor Stolojan. "Pesedistii il considera pe Stolojan depasit", a adaugat Sarbu.

O parte din liderii BPN, precum si cativa lideri din teritoriu vor avea in aceasta dupa-amiaza o intalnire in care se vor prezenta variantele pe care le are PSD de a intra la guvernare. Surse din partid spun ca, din cauza "rigiditatii si arogantei" PNL, optiunile PSD s-ar indrepta mai degraba catre PD-L. Pesedistii sunt dispusi, intrucat au mai putine mandate decat democrat-liberalii, sa renunte la pretentia de a mai pune premier si sa se multumeasca cu ministere intr-un guvern cu PD-L. Tabara care ar dori o coalitie cu PNL ar fi minoritara, mai spun aceleasi surse, fiind reprezentata de Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase. Sursele citate spun insa ca nici canalele cu liberalii nu sunt inchise si ca, probabil vor mai exista discutii cu acestia, posibil in cursul acestei zile. Sursele citate mai spun ca echipa favorabila unei guvernari cu PNL are si sarcina de a a se asigura ca liberalii nu ar face impreuna cu PD-L un joc dublu, cu scopul de a minimiza sansele PSD de a intra intr-o formula de guvernare.

Potrivit acelorasi informatii, liderii PSD din teritoriu i-au cerut in ultimele zile lui Mircea Geoana sa renunte la "pretentii" si sa negocieze intrarea cu PD-L la guvernare, intrucat considera aproape inexistente sansele ca Basescu sa accepte un guvern PNL-PSD. "Nu ne intereseaza visele tale de premier, partidul nu mai poate sta mult in opozitie", ar fi fost avertismentul acestora. Printre sustinatorii unei intrari la guvernare cu PD-L se numara Miron Mitrea, Dan Nica, Nicusor Constantinescu, Gheorghe Nichita si Cristian Diaconescu, sustin surse din PSD.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.