Eliberarea ziaristilor romani a fost unul dintre subiectele presei din intreaga lume. Majoritatea publicatiilor internationale mentioneaza ca Bucurestiul si-a eliberat cetatenii fara a face concesii rapitorilor.

Postul de televiziune american CNN aminteste de inregistrarea video difuzata de rapitori, in care ziaristii fac apel la Guvernul roman sa isi retraga cei 800 de militari din Irak. Televiziunea cu audienta globala precizeaza ca Bucurestiul nu a onorat aceasta solicitare, desi acesta a fost primul incident cu civili romani rapiti in Irak. Presa scrisa de peste Ocean, ca "The New York Times", "USA Today" sau "Los Angeles Times", anunta eliberarea celor trei in articole mai ample consacrate valului de violente din Irak.

Vestea salvarii lui Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian este tratata pe larg si de cotidianul francez "Liberation", la care lucreaza Florence Aubenas, rapita de circa 150 de zile in Irak. Ziarul considera ca, "cel putin pentru moment, presedintele Traian Basescu este marele invingator in acest dosar". "Le Monde" si "Le Figaro" anunta eliberarea fara concesii, mentionind ca opozitia social-democrata din Romania a cerut retragerea trupelor din Irak.

In Marea Britanie, BBC, "The Guardian", "The Scotsman" sau "Financial Times" anunta eliberarea ziaristilor oferind detalii despre arestarea in Romania a mai multor afaceristi de origine siriana. Lunga drama a ziaristilor rapiti are inca destul de multe puncte nelamurite, apreciaza si cotidianul ungar "Magyar Hirlap", care apreciaza de asemenea ca prestigiul presedintelui Basescu a crescut, pomenind totodata despre legaturile dintre Omar Hayssam si Partidul Social-Democrat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.