Mitrea, Oprisan, Nicusor Constantinescu si alti lideri din teritoriu i-au transmis liderului PSD ca ii intereseaza doar guvernarea, nu ambitiile lui de a fi premier.

Liderii PSD au facut ieri pelerinaj la biroul lui Mircea Geoana din Kiseleff, sediul central semanand cu o bomba in prag de explozie. Miron Mitrea si grupul presedintilor de Consilii Judetene au incercat sa preia in forta controlul asupra negocierilor de guvernare, facand presiuni pentru alianta cu PD-L.

Viorel Hrebenciuc pregatise pentru ieri-seara negocieri cu liderii PNL, dupa ce liberalii urmau sa semneze in cursul zilei un protocol de alianta cu UDMR.

Insa, cu o seara inainte, Mircea Geoana se intalnise la un restaurant cu liderii PD-L, incercand sa vada daca poate obtine o intelegere pentru gu­­­vernare cu democratii.

Democratii au fost reprezentati la discutiile cu presedintele PSD de Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu, care, potrivit unor surse din con­duce­rea PSD, i-au comunicat lui Mircea Geoana ca ei ar fi de acord cu alcatuirea unui guvern PD-L-PSD, dar cu anumite conditii: Mircea Geoa­­­­na sa renunte la ambitia sa de a fi premier si sa ramana in Par­­­lament, eventual pe functia de pre­­­­sedinte al Senatului, din guvern sa nu faca parte conservatorii lui Dan Voiculescu, iar PSD sa nu desemneze un candidat la alegerile prezidentiale din 2009.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.