Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu a declarat marti, inainte de sedinta Biroului Politic Central, ca trebuie identificata cat mai repede o solutie politica pentru formarea unui Guvern stabil si a spus ca rezultatele obtinute de PNL la alegeri sunt cele mai bune din 1990 pana in prezent.

"Nu ne ramane decat a respecta votul popular. Va trebui sa gasim cat mai repede o solutie politica pentru a da stabilitate si un Guvern care sa poata sa guverneze Romania", a declarat el, potrivit NewsIn.

Tariceanu a spus ca liberalii vor avea peste 20% dintre mandatele de parlamentar in urma redistribuirii, precizand ca acesta este cel mai bun rezultat obtinut de PNL din 1990 incoace.

La aceasta ora, liderii celor trei mari partide politice care au castigat alegerile - PSD, PD-L si PNL - s-au reunit in sedinte, la sediile celor trei formatiuni, pentru a discuta echipele de negociere pentru formarea noului Executiv.

In urma centralizarii voturilor din toate sectiile, Alianta PSD+PC a obtinut 33,09% la Camera Deputatilor si 34,16% la Senat , fiind cu mai putin de un procent in fata PD-L, care are 32,36 la Camera si 33,57% la Senat, in timp ce PNL se mentine in jurul a 18 %, potrivit datelor finale anuntate de BEC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.