Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu spune ca este posibil ca dupa doi ani de mandat al viitorului Guvern sa fie declansate alegeri anticipate, argumentand ca in primii doi ani va functiona solidaritatea partidelor pentru depasirea crizei, urmata de relansarea competitiei.

"Posibil sa nu avem o guvernare de patru ani, ci de doi ani. Dar e greu de anticipat in acest moment", a raspuns consilierul prezidential luni, pe site-ul Hotnews, la una dintre intrebarile adresate de cititori, daca noul Guvern se va mentine pe durata intregului mandat, pana in 2012, sau daca preconizeaza alegeri anticipate.

Intrebat daca este posibil ca un partid care preia mandatul intr-o perioada de criza sa-si conserve electoratul dupa patru ani, Lazaroiu a raspuns ca acest aspect poate fi un motiv pentru declansarea alegerilor anticipate la jumatatea mandatului. "Un argument sa apara aranjamente pe doi ani, dupa care sa fie relansata competitia politica prin alegeri anticipate (stiu, greu de realizat, dar poate se mai schimba si Constitutia pana atunci)", a comentat consilierul prezidential.

Lazaroiu a explicat ca, in opinia sa, ar putea fi vorba despre o intelegere intre partide pentru depasirea crizei. "Ma gandeam pur si simplu la un aranjament politic intre partide pentru depatirea crizei. Nu e o rasturnare de putere si o relansare a competitiei. Probabil ca in vremuri de criza e nevoie de mai multa solidaritate. Dupa ce trece criza, e nevoie de mai multa competitie", a mai spus consilierul prezidential, intrebat daca se gandeste la un Guvern cu ajutorul caruia sa fie depasita criza economica si apoi la o posibila rasturnare de putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.