Presedintele Traian Basescu a depus o coroana de flori in cadrul ceremoniei de la Arcul de Triumf, dupa care a inceput parada militara.

Presedintele Traian Basescu a depus o coroana de flori la Arcul de Triumf, imediat dupa intonarea imnului national. La eveniment participa si fostii presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu, precum si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Pe sub Arcul de Triumf sunt asteptati sa defileze aproximativ 1600 de militari din cadrul MAp, 400 de lucratori MIRA, jandarmerie si servicii secrete.

Anterior, oficiali din cadrul Armatei, Parlamentului si diplomati au depus coroane de flori in cadrul unui ceremonial militar si religios de la monumentul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol cu ocazia Zilei Nationale. Festivitatile din Parcul Carol au inceput in jurul orei 9.00 cu intonarea imnului national.

Dupa primirea oficialilor, un sobor de preoti militari impreuna cu Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul au tinut un Te Deum in memoria eroilor romani care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru patrie. In cadrul ceremoniei din Parcul Carol, au fost depuse coroane de flori din partea Ministerului Apararii, a Senatului Romaniei, Camerei Deputatilor, presedintiei, serviciilor secrete, veteranilor de razboi si corpului atasatilor militari straini.

Dupa slujba religioasa s-a trecut la defilarea regimentului 30 Garda si Protocol "Mihai Viteazul". La festivitatile de la mormantul Ostasului Necunoscut a participat si printul Paul si principesa Margareta, insa a lipsit presedintele Traian Basescu.

Circulatia autovehiculelor in zona adiacenta Arcului de Triumf va fi luni, 1 Decembrie, restrictionata, iar intre orele 09.00 si 13.00 traficul va fi inchis total pe soseaua Kiseleff si strazile adiacente (intre Piata Presei, Arcul de Triumf si Piata Victoriei), strada A.Constantinescu (intre Arcul de Triumf si bulevardul Marasti), bulevardul Maresal Averescu (intre Arcul de Triumf si bulevardul Marasti), bulevardul General Constantin Prezan (intre Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.