Ceremonia de la troita din padurea Tancabesti a fost scurtata din cauza ploii. Peste 60 de legionari au cantat ieri, la marginea padurii Tancabesti, 'Garda, Capitanul si Arhanghelul din Cer', la comemorarea a 70 de ani de la moartea lui Codreanu.

Primii care au ajuns, ieri, la comemorarea a 70 de ani de la uciderea 'Capitanului' Zelea Codreanu au fost cei de la Partidul Pentru Patrie (PPP), gruparea cu cei mai multi legionari in viata.

Un autobuz cu aproximativ 60 de persoane care au 'peste 400 de ani de puscarie in inchisorile comuniste', cum calculeaza unul dintre pasageri.

Au platit 14 lei pentru transport, ca sa participe la parastasul lui Corneliu Zelea Codreanu, fostul lider al 'Garzii de Fier'.

Pe o ploaie rece transformata in lapovita, legionarii au ascultat slujba religioasa oficiata de patru preoti care au intonat, la final, impreuna cu enoriasii, imnul legionar.

Dupa ce s-a incheiat si parastasul, locul din fata crucii a fost ocupat de 'Nicadori' - membri ai unei alte asociatii de legionari.

Ei se afla in conflict cu PPP-ul fiindca il contesta pe Horia Sima, succesorul lui Zelea Codreanu la conducerea miscarii legionare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.