Presedintele PNL insista asupra locurilor de munca:' PSD a pierdut aproape 150 000 de locuri de munca in legislatia trecuta. Noi am creat 600 000.'

Discutiile pe tema suspendarii taxei de poluare in contextul crizei financiare semnaleaza o posibila apropiere politica de presedintele Basescu si PD-L?

Reflecta un interes comun pentru a gasi cele mai bune masuri ca Romania sa nu fie afectata major de criza economica. Ma bucur ca presedintele Traian Basescu sprijina o mare parte din masurile cuprinse in planul Guvernului pentru cresterea economica si locuri de munca.

O prioritate a acestui plan este pastrarea locurilor de munca si crearea altora noi. In industria auto vorbim despre 200.000 de locuri de munca. Anul viitor Ford va incepe sa investeasca si va crea alte cel putin 7.000 de locuri de munca, plus 20.000 in firmele care vor produce pentru Ford. Trebuie sa sprijinim industria auto, asa ca am decis suspendarea taxei de poluare pentru masinile noi.

Credeti ca exista posibilitatea unui guvern PNL–PD-L in urmatoarea legislatura?

Am vazut ca unii lideri politici se grabesc deja sa faca sau sa desfaca guverne. Pozitia mea principiala, exprimata in mai multe randuri, este ca cei care vor face viitorul guvern sunt romanii care vor vota pe 30 noiembrie.

In cazul in care PNL va participa la guvernare, eventual in coalitie, ce rol ati accepta in viitorul cabinet?

Preocuparea mea in aceasta perioada dificila este sa pun in aplicare planul Guvernului liberal pentru continuarea cresterii economice si crearea noilor locuri de munca. Vreau ca PNL sa castige alegerile ca sa poata aplica acest program. (PNL este plasat pe locul 3 in toate sondajele, cu maximum 20% din sufragii. Este adevarat ca Guvernul Tariceanu II a avut o sustinere similara in Parlament n.r.)

In cazul in care PNL va participa la o coalitie fie cu PD-L, fie cu PSD, care sunt ministerele pe care partidul dumneavoastra le va pretinde neaparat?

PNL se va asigura ca planul Guvernului liberal de crestere economica si locuri de munca este pus in aplicare. Orice partid care este de acord sa puna acest plan in practica este binevenit.

Cum explicati faptul ca majoritatea liderilor partidului candideaza in colegii in care adversarii sunt mult mai slabi – colegii noncombat?

Ce intelegeti prin candidati mult mai slabi? Sistemul de vot uninominal ofera conditii egale tuturor candidatilor. Am luptat pentru votul uninominal pentru ca duce la responsabilizarea clasei politice. Acum votul cetatenilor conteaza si ei decid cine o sa-i reprezinte in viitorul parlament. Oamenii decid in functie de ceea ce ai facut pentru ei, daca iti vei respecta sau nu promisiunile in viitor. Eu nu candidez impotriva unor politicieni, ci pentru romani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.