Presedintele Traian Basescu a participat, joi, la deschiderea expozitiei dedicate aniversarii a 90 de ani de la Marea Unire, prilej cu care i-a indemnat pe romani ca, daca se simt legati de semnificatia zilei de 1 Decembrie, sa arboreze la balcoane si ferestre drapelul national, transmite NewsIn.

"Ne apropiem de 1 Decembrie, nu de alegeri. Daca ziua are o semnificatie profunda in sufletele noastre nu cred ca ar fi cel mai rau lucru daca, incepand de azi, de maine, la balcoane, geamuri, ar aparea drapelul national de care ne simtim legati", a declarat seful statului, prezent, joi, la deschiderea expozitiei "90 de ani de la Marea Unire" de la Muzeul National de Istorie.

Basescu si-a exprimat convingerea ca valorile care i-au insufletit pe romani in 1918 sa realizeze Marea Unire sunt la fel de prezente si astazi in spiritul romanilor din tara si din diaspora si ca, in numele aceluiasi ideal al unitatii, vor accepta provocarea de a construi impreuna binele Romaniei in cadrul Uniunii Europene.

Presedintele a facut, insotit de directorul Muzeului National de Istorie, un tur al expozitiei, fiindu-i prezentate documentele din vremea Marii Uniri din 1918.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.