Presedintele UDMR, Marko Bela a declarat joi, la Bucuresti, ca nu regreta afirmatia facuta in urma cu doua zile la Targu Mures, in care spunea ca Ziua Romaniei reprezinta o agonie pentru comunitatea maghiara si ca va sustine acest lucru in continuare.

Marko Bela a precizat ca declaratia s-a cu privire la ziua de 1 Decembrie, Ziua Romaniei, nu este o noutate.

Nu este prima data cand imi exprim nemultumirea fata de Ziua Romaniei, si nu va fi nici ultima”, a declarat Marko.

Acesta a sustinut ca este mai bine sa fie sincer si sa lase la o parte ipocrizia deoarece comunitatea maghiara trebuie sa recunoasca faptul ca pentru ei ziua de 1 Decembie are o alta semnificatie, si anume una de “pierdere a identitatii nationale”.

Liderul UDMR a sustinut in continuare ca maghiarii traiesc de 70 de ani in agonie deoarece, in moment proclamarii Unirii de la Alba Iulia, comunitatea maghiara a pierdut o serie de drepturi pe care nu le-a mai recuperate pana acum: “dreptul la autonomie, la administrare proprie, si multe altele”, a sustinut Marko Bela.

De atunci incercam sa ne redobandim drepturile si nimeni nu ar trebui sa se astepte ca maghiarii sa se bucure la fel ca si romanii de 1 Decembrie.”, a declarat liderul UDMR.

Coalitii post electorale

Presedintele UDMR a declarat ca partidul sau isi va incheia vineri campania electorala, insa Uniunea nu a negociat niciun fel de coalitie cu vre-un alt partid pana acum

Coalitiile se fac dupa alegeri. UDMR nu negociaza inainte de alegeri si este prematur sa discutam despre conditiile puse in cazul unei coalitii”, a adaugat Marko.

Acesta a mai declarat ca, pentru orice fel de coalitie este nevie de compromisuri. Insa, in opinia lui Marko Bela lupta electorala nu a dus la o polarizare cand vine vorba de formatiunile politice “toate formatiunile fiind compatibile in coalitii”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.