Kincses Elod, candidat sustinut de PCM in colegiul din Mures unde candideaza si Marko Bela, sustine ca liderul UDMR foloseste biserica in campanie, el dand publicitatii o inregistrare in care un preot ii promite acestuia ca va fi votat "de 90 din 80" de enoriasi, ca de nu ii "sparge" pe toti.

Potrivit inregistrarii data publicitatii miercuri de Kincses Elod, preotul romano-catolic din localitatea mureseana Damieni, Rozsa Gaspar, ii promite liderului UDMR ca va fi votat "de 90 din 80 dintre enoriasii maghiari". "Ca de nu, duminica le spun ca-i sparg pe toti", afirma preotul in inregistrarea despre care Kinkes Elod sustine ca o are de la televiziunea locala din Eremitu, care transmite prin cablu.

"Ceea ce a facut preotul a incalcat vadit consemnul Bisericii Romano-catolice, care spune ca nu e voie ca Biserica Romano-catolica sa se implice si care Biserica de multe ori a avut opinii divergente in legatura cu rolul politic asumat de episcopul reformat Laszlo Tokes. Eu cred ca e util ca acest CD sa fie trimis domnului episcop Gyorgy Jakubinyi si dansul urmeaza sa decida in legatura cu aceasta problema", a spus Kincses. El a adaugat ca ii trimite CD-ul cu inregistrarea arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia, Gyorgy Jakubinyi. Dealtfel Kincses a mentionat ca discutia se regaseste, intr-o varianta fara subtitrare, pe Youtube.

Discutia despre care Kincses Elod sutine ca ar fi avut loc intre preot si Marko Bela face referiri si la civicii maghiari. "PCM-isti cu sange rece, care sunt nu numai dusmanii Bisericii si ai maghiarimii, ci si ai lor insisi", ii spune preotul lui Marko, iar acesta il indeamna sa continue in acelasi ritm.

Kincses Elod a spus ca Biserica nu ar trebui sa se situeze de nicio parte, insa a facut abstractie de faptul ca, duminica, pastorul reformat Tokes Laszlo a tinut o slujba in Miercurea Nirajului si le-a sugerat enoriasilor sa-l voteze pe Kincses Elod.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.