Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a afirmat miercuri ca, in eventualitatea in care partidul sau va trebui sa negocieze formarea viitorului guvern, pedelistii vor revendica domeniile care trebuie reformate, precum internele, finantele si transporturile, transmite NewsIn.

Stolojan a afirmat ca PD-L isi doreste sa castige alegerile cu 40% astfel incat sa formeze singur Executivul, insa, in eventualitatea unui guvern de coalitie, pedelistii vor cere ministerele care reglementeaza sectoare considerate importante de PD-L. "Ne intereseaza reformele blocate. Este vorba de descentralizarea administratiei publice pe care Calin Popescu-Tariceanu n-a dorit sa o faca, de mana cu PSD. Ne intereseaza ca Ministerul de Interne sa faca aceste reforme, evident ca ne intereseaza acest minister. Ne intereseaza ca Ministerul de Finante sa elimine 100 de taxe si impozite. Ne intereseaza ca Romania sa nu ramana tara celor cinci kilometri de autostrada. Ipotetic vorbind, vom insista in orice negociere pe domeniile in care trebuie reforme", a declarat Stolojan.

Intrebat daca Ministerul de Justitie se afla printre ministerele pe care PD-L si le doreste neaparat, Stolojan a spus ca partidul sau va sustine un independent pentru acest portofoliu. "La Ministerul de Justitie dorim un ministru independent, iar preferinta noastra este doamna Macovei pe care ar trebui sa o sustina toate partidele", a apreciat liderul democrat-liberal.

In ceea ce priveste partenerii preferati pentru asemenea negocieri, Stolojan a refuzat sa faca vreo nominalizare. "Exista partide cu care nu dorim sa colaboram si exista partide cu care am putea colabora. Insa votul ne va spune, indiferent ce preferinte am avea fiecare in PD-L pentru un partid sau altul", a spus Theodor Stolojan.

Stolojan a adaugat ca singurele criterii pe care PD-L le va folosi in desemnarea ministrilor sai vor fi competenta si integritatea. "Nu voi face ce a facut Calin Popescu-Tariceanu, sa iei un om de pe strada si sa-l pui ministru. Sau pentru ca i-a carat servieta la un moment dat", a conchis prim-vicepresedintele PD-L.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.