Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, marti, la Ploiesti, ca partidul pe care il conduce garanteaza aplicarea si in 2009 a majorarii pensiilor, insa - spune el - banii pot fi adusi numai de o guvernare de dreapta, transmite NewsIn.

Afirmatia vine dupa declaratia presedintelui Traian Basescu de luni, potrivit careia fondul de pensii nu ar avea bani pentru acoperirea majorarilor.

"PD-L are ca obiectiv continuarea acordarii pensiilor majorate in 2009. Este foarte adevarat ce a spus domnul presedinte, Fondul de pensii nu are resurse din interior sa acopere plata pensiilor, de aceea trebuie sa luam de la bugetul de stat bani, sa le putem plati", a precizat Emil Boc.

El a adaugat ca pentru a plati pensiile trebuie sa se adune bani la bugetul de stat si ca acesti bani pot fi adusi doar de o guvernare de dreapta. "Pensiile vor fi platite, dar pentru asta trebuie sa se adune bani la bugetul de stat. Acesti bani vor putea fi adusi numai de o guvernare de dreapta si care stie sa aplice acele politic prin care sa aducem bani la bugetul public national. PD-L garanteaza aplicarea si in 2009 a majorarii pensiilor", a sustinut Boc.

Liderul PD-L a mai spus ca partidul sau va milita pentru adoptarea legii salarizarii unice a personalului bugetar. "Vom pune si profesorul si medicul la locul lui in societate, cel care are salariul mare va sta pe loc, iar celui care are salariul mic acesta ii va creste in ritm accelerat", a afirmat Boc.

Intrebat daca, la nivel national, crede ca PD-L va obtine vreun fotoliu de parlamentar imediat dupa alegerile din 30 noiembrie, Boc a spus ca mizeaza la acest capitol pe Vasile Blaga si Elena Udrea, pe Roberta Anastase - la Prahova, pe Daniel Buda, la Cluj sau pe Monica Iacob-Ritzi in Hunedoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.