"Dupa ce Tariceanu a refuzat majorarea salariilor in invatamant sub pretextul ca nu sunt bani, dupa ce a dezinformat si instigat opinia publica impotriva salariatilor din invatamant, dupa ce a cerut parintilor si elevilor sa spuna la ce investitii in infrastructura ar trebui sa se renunte pentru majorarile salariale, astazi (n.r. - marti) descopera in bugetul invatamantului un excedent financiar tocmai bun de folosit ca mita electorala. Astfel, 570 milioane de lei (RON) sunt dirijati prin cea de a patra rectificare negativa facuta asupra bugetului Educatiei catre domenii care ar putea aduce partidelor ce inca guverneaza un retus al imaginii si cateva voturi in plus. Prin aceasta rectificare, Guvernul recunoaste implicit ca pana acum ne-a mintit si ca in buget existau sumele necesare aplicarii Legii nr.221/2008 incepand cu 1 octombrie", precizeaza reprezentantii FEN.

Executivul a alocat, la ultima rectificare inainte de alegeri, 1,085 miliarde lei Ministerului Muncii, pentru a face plata pensiilor conform majorarilor intrate in vigoare de la 1 noiembrie, a spus, marti, premierul Calin Popescu Tariceanu.

Alocarile suplimentare pentru Ministerul Muncii vizeaza in special asigurarea fondurilor necesare pentru plata pensiilor agricultorilor si indemnizatiilor pentru veteranii de razboi, alocatiilor de stat pentru copii si sumelor aferente pentru drepturile persoanelor cu handicap.