Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 13 noiembrie, sa amane procesul, pentru ca judecatorii din completul de la Sectia a III-a, unde ajunsese dosarul, au sustinut ca acest caz trebuie judecat de alt complet.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Sectia a III-a civila, insa judecatorii au sustinut ca nu sunt competenti sa il judece si au decis sa il trimita la Sectia a VIII-a de contencios administrativ. Nici aceasta sectie nu a vrut sa judece dosarul.

In aceste conditii, dosarul a fost trimis, in octombrie, de catre presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Nicolae Florescu, inapoi la Sectia a III-a Civila.

Completul de la Sectia a III-a civila, care a fost desemnat sa judece pe 13 noiembrie procesul, a considerat, insa, ca dosarul trebuie sa se intoarca la completul de la aceeasi sectie de unde a plecat.
Mona Musca le-a cerut magistratilor Curtii de Apel, in decembrie 2006, sa desfiinteze decizia CNSAS, dar solicitarea i-a fost respinsa in martie 2007, printr-o hotarare definitiva si irevocabila.

Musca a decis sa conteste acesta decizie a Curtii de Apel printr-o cale extraordinara de atac (n.r. revizuire), care se exercita la aceeasi instanta, numai in anumite conditii prevazute de Codul de Procedura Civila.

In cazul Mona Musca, procurorii Parchetului General au dispus, la data de 14 august 2008, inceperea urmaririi penale pentru fals in declaratii, in legatura cu declaratia pe propria raspundere data de fostul deputat privind colaborarea cu fosta securitate. Astfel, Mona Musca a dat o declaratie pe proprie raspundere, cand a devenit parlamentar, ca nu a colaborat cu fosta securitate, dar CNSAS a stabilit, ulterior, ca fostul deputat a facut politie politica.

In septembrie 2006, CNSAS a decis ca fostul deputat a facut politie politica, dupa ce s-a descoperit ca a semnat un angajament cu Securitatea, in perioada in care era asistent universitar la Facultatea de Filologie din Timisoara.