Boc a declarat ca motivul acestui renunt este motiunea de cenzura semnata de parlamentarii PD-L si PRM "Guvernul pleaca, educatia ramane". "A intervenit motiunea de cenzura care a blocat practic acest demers pentru ca s-a creat confuzie in mintea oamenilor", a spus Boc. Totusi, pedelistii vor face o evaluare in zilele urmatoare si vor anunta ulterior numarul de semnaturi adunate.

Liderul PD-L Emil Boc a anuntat, pe 20 octombrie, ca democrat-liberalii vor initia "o motiune de cenzura speciala", intitulata "Ei cu ei, noi cu voi",pe care o vor depune in mod simbolic la Parlament pe 23 noiembrie, dar care va fi popularizata in campanie si votata de romani pe 30 noiembrie.

"Pana acum, am depus la Parlament mai multe motiuni, dar au fost respinse. Acum e timpul ca cetatenii sa voteze aceasta motiune pe 30 noiembrie, data alegerilor parlamentare", a declarat Boc, precizand ca PD-L va strange semnaturi de sustinere din partea alegatorilor, care vor putea sa decida asupra ei prin votul exprimat la urne. De asemenea, candidatii partidului vor populariza in campanie continutul documentului.

Boc i-a acuzat pe liberali si social-democrati de dispret la adresa cetatenilor, manifestat prin refuzul Guvernului de a aplica legea pensiilor pentru grupele I si II de munca, precum si actul normativ prin care salariile profesorilor sunt marite cu 50%.

"Avem astazi dovada suprema a dispretului pentru romani. Prin mai multe hotarari de guvern au fost alocate 600 de milioane de euro pentru clientela politica a PNL si PSD, de trei ori mai mult decat necesarul pentru plata majorata a salariilor profesorilor pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie. Rezulta ca orice masura ce nu vine de la guvernul PNL este neconstitutionala sau abuziva", a afirmat liderul PD-L.

El a sustinut ca premierul Tariceanu a alocat 7,3 milioane de lei doar pentru administratiile locale din colegiul din Dolj in care candideaza presedintele PSD, Mircea Geoana. "Pentru un singur colegiu s-au alocat mai multi bani decat pentru un judet intreg", a spus Boc.

De altfel, criticile se regasesc si in textul documentului intitulat "Ei cu ei, noi cu voi".

"PNL si PSD nu au popor, au clientela si baroni. Banii alocati primarilor PSD si PNL, in octombrie 2008., au reprezentat de trei ori banii pentru marirea salariilor profesorilor. Bugetari de lux au salarii de mii si mii de euro lunar. PNL si PSD sunt partidele baronilor, iar guvernul PNL-PSD este consiliul suprem al baronilor. Acesta e singurul popor pe care PNL si PSD il cunosc, respecta si slujesc", se arata in "motiunea de cenzura speciala" a democrat-liberalilor.