Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat ca partidul sau isi propune sa impiedice falimentul intreprinderilor romanesti importante care nu au probleme cu clientii, dar pot ajunge in dificultate din cauza recesiunii economice.

Sustinerea intreprinderilor romanesti a fost inclusa in programul anticriza al PD-L, "Economia pe maini bune", discutat luni in cadrul sedintei Biroului Permanent National al partidului. "Vom urmari zilnic efectele crizei pentru ca, din pacate, semnalele din Statele Unite si Uniunea Europeana nu sunt incurajatoare", a declarat Stolojan, care a mai precizat ca firmele si populatia trebuie pregatite, "pentru ca problemele nu au incetat inca".

"Nu vom lasa sa cada nicio intreprindere mare din Romania care are clienti. Este vorba de cele care nu au probleme cu clientii, dar care sunt urmarite de niste rechini rapace din Romania care doresc sa le puna la pamant", a spus prim-vicepresedintele democrat-liberal, citat de NewsIn. Acesta a dat exemplul combinatului Oltchim Ramnicu Valcea care are piata de desfacere a produselor, dar ar fi vizata de oameni de afaceri care vor sa o cumpere la un pret de nimic.

Din acest motiv, PD-L, in cazul in care va ajunge la guvernare, intentioneaza sa subventioneze pretul ingrasamintelor chimice, masura ce ar urma sa fie luata in prima luna de guvernare. Tot in domeniul agriculturii, PD-L promite reducerea accizei la motorina. Stolojan a reprosat Guvernului ca nu a achitat subventia la hectar, suma ce se ridica la 700 de milioane de euro. Pedelistul sustine ca actualul Executiv a preferat sa aloce 600 de milioane de euro pentru sustinerea clientelei politice din administratiile locale.

O alta masura anticriza anuntata de Stolojan este un program de investitii ale statului in reabilitarea termica a blocurilor, circa 100.000, fapt ce ar reduce consumul de energie, cat si costurile acesteia pentru consumatorii casnici. Totodata, Stolojan a sustinut din nou ca PD-L vrea sa mentina cota unica la 16%, precum si nivelul TVA la 19%. Pedelistul a respins atat propunerea lui Tariceanu, de acordare a unei prime contribuabililor ce-si latesc taxele la timp, cat si ideea avansata de Geoana, aceea a unei amnistii fiscale.

"Nu procedam ca Tariceanu care doreste ca celor care respecta legea in Romania sa li se acorde o reducere a impozitelor si respingem categoric amnistia fiscala pentru cei cu averi ilicite, pentru ca la asta s-au gandit cei care l-au sfatuit pe Geoana. O guvernare PSD inseamna albirea hotilor, a celor cu averi ilicite, cu conturi in strainatate. Ei nu-si pot cheltui averile pe care Mircea Geoana vrea sa le albeasca. PSD nu e partidul saracilor, e partidul saraciei", a declarat Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.