Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiata actiunea facuta de CNSAS pentru atestarea calitatii de colaborator a fostului candidat al Uniunii Populare Social-Crestine la Primaria Municipiului Bucuresti, Adrian Vilau, care si-a recunoscut, in urma cu doi ani, legaturile cu fosta securitate

Reprezentantii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii au declarat, luni, ca vor ataca cu recurs decizia instantei, relateaza NewsIn.

Colegiul CNSAS a decis, in iunie, sa trimita Tribunalului Bucuresti o nota de constatare a colaborarii cu securitatea a lui Adrian Vilau, fost candidat la alegerile din vara pentru Primaria Bucuresti din partea UPSC, partid fondat de Ioan Talpes.

Adrian Vilau a fost deputat in legislaturile 1990-1992, 1992-1996 si 1996-2000 din partea fostului FSN, apoi din partea Partidului Democrat. Vilau a fost exclus din PD in 1999, din cauza acuzatiilor potrivit carora a colaborat cu securitatea si a unor articole de presa in acest sens. La aceea vreme el era proaspat numit presedinte al comisiei parlamentare de control al SIE.

Vilau este de profesie avocat si l-a reprezentat si pe Miron Mitrea intr-un dosar de coruptie.
In 2006, Vilau si-a recunoscut trecutul si a facut publice detalii din dosarul sau de Securitate. El a sustinut ca a fost racolat in anul 1984 si ar fi trebuit sa dea informatii despre studentii straini aflati la aceeasi facultate cu el. Vilau a spus ca a acceptat colaborarea deoarece, in acelasi an, avusese loc, la Bucuresti, un atentat asupra unui inalt demnitar palestinian, in contextul in care majoritatea studentilor straini din facultatea la care studia el erau palestinieni. Tot in 2006, Vilau a spus ca din cauza dosarului sau a fost santajat inainte de a fi exclus din PD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.