Ministrul Justitiei pune neincrederea in justitie pe seama faptului ca magistratii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) isi apara membrii care gresesc in loc sa-i sanctioneze.
Cu toate acestea, Predoiu recunoaste ca nu a reusit sa faca mari progrese in relatia cu aceasta institutie.

Aflat la final de mandat, ministrul Justitiei, liberalul Catalin Predoiu, i-a criticat, la Realitatea TV, din nou, pe membrii CSM care s-ar comporta ca niste 'sindicalisti' aparandu-si colegii care gresesc in loc sa ia masuri impotriva acestora. Ministrul Justitiei considera ca aceasta este cauza pentru care lumea este nemultumita de activitatea CSM.

Cu toate acestea, Predoiu recunoaste ca in perioada cat a detinut portofoliul Justitiei nu a reusit sa obtina 'mari rezultate' in ceea ce priveste CSM.

In acelasi sens, ministrul de resort sustine ca neincrederea in justitie 'este intemeiata, dar trebuie sa fie depasita".

Lipsa credibilitatii s-ar datora, in opinia sa, in primul rand, legilor care nu sunt bine facute:

'Trebuie sa fie adoptate legi care stau in picioare din punct de vedere tehnic, cu care magistratii sa poata face justitie, pentru ca, de multe ori, injustitia izvoraste de la actul normativ'.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.