Candidatul PD-L pentru colegiul romanilor din Europa de Est, Eugen Tomac, propune initierea in Parlamentul Romaniei a unei legi de acordare a cetateniei romanesti tuturor moldovenilor, la solicitarea acestora.
Astfel, Tomac, sprijinit in aceasta initiativa de presedintele Traian Basescu, vede ca fiind necesara acordarea cetateniei nu numai pentru cei care fac dovada ca sunt de etnie romaneasca, ci si celor care o solicita.

Pe aceasta cale, unirea s-ar putea face prin intermediul obtinerii de cetatenie romaneasca, fara sa se puna in discutie modificarea granitelor celor doua tari.

Eugen Tomac merge pe aceasta cale pe linia promovata de Basescu, seful statului insistand pentru accelerarea procesului de acordare a cetateniei.

Basescu a insistat atat la nivelul Guvernului, cat si al Parlamentului pentru adoptarea unei asemenea legi intr-un timp cat mai scurt.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.