Conducerea PD va fi alcatuita din 27 de persoane - fata de aproape 60, cat numara in prezent, conform modificarilor aduse Statutului partidului, ce urmeaza sa fie supuse aprobarii Conventiei Nationale din 25 iunie, a declarat ieri deputatul democrat Augustin Zegrean, citat de Mediafax. Potrivit lui Zegrean, in urma propunerilor de modificare a Statutului, redactate de Comisia infiintata in acest scop, Biroul Permament National (BPN) al PD va fi format din 27 de persoane: un presedinte, un prim-vicepresedinte, un presedinte executiv sau un secretar general (aceste doua functii nefiind inca decise), opt vicepresedinti si 16 secretari executivi. "Se mai discuta daca liderii grupurilor parlamentare sa faca parte din BPN si probabil ca solutia va fi una de compromis, in sensul ca ei vor fi in aceste structuri, dar nu vor avea drept de vot, pentru a fi permanent informati si a pastra legatura intre BPN si grupurile parlamentare, a spus Zegrean.

De asemenea, potrivit propunerilor de modificare a Statutului, nimeni nu va mai obtine de drept o functie in BPN, a mai spus Zegrean. El a mai afirmat ca, in urma studierii structurii altor partide din Europa, membrii Comisiei de intocmire a noului Statut al PD au decis sa restranga numarul organizatiilor interne. "Obligatoriu vor fi cea de tineret, de femei si Organizatia pensionarilor sau, probabil, vom gasi alta denumire. Alte organizatii se vor putea constitui, dar nu vor fi tratate special in Statut, cum este in prezentI, a mai spus Zegrean. Noul statut al PD va fi dezbatut si votat la Conventia Nationala a partidului din 25 iunie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.