Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la UPETROM Ploiesti, ca a renuntat deja la masina sa Volkswagen in favoarea unei Dacii Logan, asa cum anuntase luni, la Craiova, si ca nu a remarcat o diferenta majora intre cele doua modele de masini, informeaza NewsIn.

"Dar conduc Logan deja. Daca v-ati fi uitat in Bucuresti, ieri, cand am condus, eram cu o Dacie Logan", a spus presedintele Traian Basescu cand l-au intrebat ziaristii daca a trecut la Logan. Presedintele a spus ca Dacia este o masina cu care se merge in siguranta, dar ca nu o foloseste pentru deplasari lungi, ci doar ca sa mearga de la Palatul Cotroceni acasa sau de acasa la cumparaturi. El a mai aratat ca intre vechea sa masina si cea pe care o conduce acum nu ar fi o diferenta majora in defavoarea celei produse la Pitesti. De asemenea, Basescu a mai precizat ca singura deosebire dintre Loganul pe care i l-a dat SPP sa-l conduca si celelalte de pe piata de aceeasi marca este ca a sa este verificata zilnic.

Pe de alta parte presedintele a spus ca a cumparat si produse romanesti si ca a constatat ca, in hypermarketuri 85% dintre produse sunt de fabricatie autohtona. "Si aici cred ca putem sa iesim dintr-o oarecare minciuna promovata de televiziuni, de lideri de asociatii care se ocupa de industria alimentara, de agricultura. De unde afirmau la televizor ca 70-80% din mancare o importam, pot sa va spun ca intr-un hypermarket, 85 la suta din produse sunt romanesti", a precizat seful statului.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat luni, la Craiova, dupa vizita la Ford, ca pe parcursul crizei economice va circula cu o masina Dacia si va cumpara produse romanesti. „Insa, pe de alta parte, o sa va spun un lucru simplu. Eu circul cu o masina Volkswagen. De maine, va asigur ca voi merge cu o masina Dacia. Tot de maine o sa ma uit de zece ori cand ma duc sa fac cumparaturile sa cumpar rosii romanesti, lapte romanesc, unt romanesc. Asa, fiecare din noi putem ajuta chiar economia nostra. Si mai fac un lucru. Nu cumpar decat ceea ce intr-adevar imi trebuie. In situatii de criza toti trebuie sa ne chivernisim mai bine banii. In loc de zece becuri in casa, o sa folosesc doar doua, ca imi ajung”, a spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.