"Nu vom intarzia adoptarea masurilor necesare pentru punerea in practica a Planului de crestere a economiei si locuri de munca. Semnalele care vin din diferite zone nu sunt imbucuratoare, exista riscuri de trimitere in somaj, de disponibilizari, pe care vrem sa le prevenim. Vreau ca acest Plan sa faca economia Romaniei mai putin vulnerabila la aceste evolutii ", a declarat Tariceanu la inceputul sedintei de Guvern, potrivit unui comunicat.

Guvernul a anuntat deja ca ar putea decide miercuri suspendarea taxei auto pentru masinile noi Euro 4 pana la 31 decembrie 2009.

Planul elaborat de Guvern mai prevede, printre altele, acordarea unui premiu fiscal de 5% din valoarea impozitului pentru plata la timp de catre firme, persoane fizice autorizate si populatie a darilor catre stat. De la 1 ianuarie 2009, dividendele reinvestite si cele investite in noi firme ar putea fi scutite de impozitare (16%). O alta masura vizeaza alocarea a 220 de milioane de euro pentru constructia de locuinte sociale. Fondurile alocate de la buget pentru programele de constructii de locuinte se vor dubla, inclusiv fondurile destinate subventionarii dobanzilor la creditele ipotecare.