Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat, in cadrul unei dezbateri organizate astazi, ca atunci cand oameni precum Horia Roman Patapieci sau Traian Ungureanu accepta functii, nu o fac pentru a se capatui, ci pentru a sluji tara, informeaza Mediafax.

Gabriel Liiceanu s-a declarat revoltat de criticile care l-au vizat pe Horia Roman Patapievici, dupa ce a fost numit presedinte al Institurului Cultural Roman de catre presedintele Traian Basescu.

'E foarte usor sa apari la televizor si sa spui ca Patapievici e omul lui Basescu, pentru ca a fost numit el. Gandirea noastra e foarte frageda, subreda uneori', a sustinut Liiceanu. El a completat ca prietenul sau, Horia Roman Patapievici, 'a pus pe picioare programe care slujesc tara, nu pe Traian Basescu'.

Scriitorul a amintit si de cazul jurnalistului Traian Ungureanu, caruia 'i-a trecut prin fata perspectiva functiei de ambasador la Londra', fiind si acesta criticat ca este 'omul lui Basescu' pentru acest post.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.