Pentru majoritatea parlamentarilor, mandatul a fost o adevarata mana cereasca.

Averile lor au crescut substantial fata de momentul intrarii in Legislativ.

Unii au intrat in Parlament fara case, terenuri, conturi sau masini, dar vor iesi macar cu un apartament, o vila, doua-trei terenuri si masini de lux in plus.

Altii s-au bucurat de inspiratie in acesti patru ani si si-au sporit averea lansandu-se in afaceri imobiliare sau investind in societati comerciale. Sunt cazuri in care sumele investite in actiuni au crescut si de 17 ori!

Pentru a vedea in ce mod a evoluat averea 'alesilor' nostri, cel putin averea recunoscuta oficial, am comparat declaratiile de avere completate la inceputul mandatului cu ultimele formulare datand din cursul acestui an. Au fost vizati in special parlamentarii ale caror averi au sporit spectaculos, si nu cei care detineau la intrarea in Legislativ un 'portofoliu' deja impresionant.

In patru ani, cat altii in patru vieti

Campion absolut la toate categoriile este deputatul PD-L Cristian Boureanu. La intrarea in Parlament, tanarul politician declara doua terenuri intravilane si trei apartamente, pentru ca in octombrie 2008 sa regasim 24 de terenuri (18 in Bucuresti, cinci in judetul Ilfov si unul in Mehedinti), trei apartamente in Bucuresti, unul in Navodari si unul in New York.

Terenurile din Ilfov insumeaza aproape 94.000 de metri patrati, cele din Bucuresti (majoritatea in sectorul 3) au suprafete intre 500 si 15.400 mp si totalizeaza aproape 90.000 mp, iar Boureanu le detine impreuna cu sotia si cu fratele sau.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.