In septembrie 2006, cand Comisia Europeana a decis admiterea Bulgariei si Romaniei in Uniunea Europeana, nimeni nu pretindea ca ele sunt intr-adevar pregatite sa adere la forul comunitar.

Se credea ca includerea lor in UE le va pune la adapost de sfera de influenta ruseasca, scrie International Herald Tribune monitorizat de ziare.com.

Au existat, de asemenea, sperante ca aderarea la curentul politic european va accelera eforturile lor de a tine in frau crima organizata si coruptia. Mai tarziu aceasta s-a dovedit a fi o eroare de calcul practic stupefianta.

Ce se intampla acum este faptul ca perspectiva unor subventii de miliarde de euro din partea UE n-a facut decat ca infractorii sa-si diversifice activitatea, de la trafic si extorcare la infiltrare in sistemele politice si juridice pentru a deturna cu mai multa usurinta banii primiti de la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.