Premierul Tariceanu a declarat luni, in replica la afirmatiile reprezentantilor PSD si PD-L care il acuza ca impovareaza viitorul Guvern cu masurile anticriza, ca planul propus a fost decis impreuna cu economistii si cu BNR si spune ca cele doua partide nu sunt in stare sa propuna nimic concret.

"In timp ce noi actionam, ei nu sunt in stare sa propuna nimic concret. Toate aceste masuri nu impovareaza cu nimic economia ci, din contra, se constituie in elemente stimulative clare, care sunt adoptate si in alte state. (...) Nu suntem in situatia cu drobul de sare. Trebuie sa actionam!", a declarat Tariceanu. El a precizat ca masurile propuse de Guvern au fost decise in urma consultarilor cu un grup larg de economisti, cu Asociatia Bancilor si cu BNR.

Presedintele PD-L, Emil Boc, sustine ca planul anticriza al Guvernului, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009, este "o simpla apa de ploaie", iar secretarul general al PSD, Titus Corlatean, ii transmite premierului Tariceanu sa nu mai faca planuri care sa "nenoroceasca" romanii.

"Masurile impotriva crizei vor putea fi luate doar de viitorul guvern, iar singurul care poate vorbi despre masuri anticriza este guvernul care va rezulta din alegerile de la 30 noiembrie. Ceea ce face astazi Tariceanu este un joc de glezne jalnic si o apa de ploaie", a comentat Boc intentia actualului Guvern.

La randul sau, Titus Corlatean, secretarul general al PSD, ii transmite premierului Tariceanu sa nu mai faca planuri care sa "nenoroceasca" si mai mult romanii. "Ii transmit presedintelui PNL sa-si tina in sertar planurile anticriza pentru a nu nenoroci suplimentar populatia Romaniei, asa cum a facut-o aplicand programul de guvernare PNL-PD. Tariceanu se angajeaza pentru un guvern in care PNL are putine sanse sa intre. Puterea de dreapta a avut o sansa sa produca rezultate concrete, dar a esuat lamentabil", a declarat Corlatean pentru NewsIn.

Premierul Tariceanu le-a cerut ministrilor sa pregateasca actele normative pentru punerea in practica a masurilor din planul de contracarare a efectelor crizei economice, astfel inca acestea sa fie discutate in sedinta Executivului din aceasta saptamana si sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.