Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat luni, pe blogul sau, ca atmosfera ostila creata la adresa sa de suporterii ros-albastri la meciul cu FC Timisoara nu a fost intamplatoare si reprezinta unul din atacurile la care a fost supus in ultima perioda, pentru a fi discreditat in prag de alegeri

"Nimic din ceea ce s-a petrecut nu este intamplator. Am fost supus la diferite atacuri in ultima perioada. Acestea arata cat de incomod sunt ca adversar politic. Daca nu se tem de mine, de ce imi cauta nod in papura? Eu nu sunt nici mai bun si nici mai rau decat ma cunosc oamenii. Am ramas acelasi, insa atacurile se dovedesc din ce in ce mai dure. Incidentele au fost provocate. S-a creat acest scandal si chiar a fost scandat numele meu. Asta arata clar care a fost miza 'razboiului' din Ghencea", a declarat Becali, luni, pe blogul sau.

"Ceea ce s-a intamplat pe stadionul Steaua este foarte grav. Toata lumea a vazut ce atmosfera s-a creat acolo. Nu mai putem vorbi despre spectacol daca oamenii pleaca din tribune plini de sange si rani. Sunt violente pe care nu le poate nimeni accepta. Exista precedente, s-a intamplat si pe alte arene sportive, este adevarat, insa aceasta nu scuza pe nimeni. S-a creat un nou precedent si acest lucru este periculos. Oamenii de ordine au actionat ca sa-i izoleze pe cei cativa recalcitranti, infiltrati printre adevaratii suporteri", a mai comentat Becali.

Totodata, patronul stelist a luat apararea firmei de securitate, pentru interventia impotriva revoltei suporterilor: "Oamenii de ordine si-au facut meseria, atata tot. Nici exces de zel, nici riposte gratuite. Suporterii adevarati se recunosc repede, pentru ca ei vin sa sustina echipa, sunt alaturi de ea. Suporterii adevarati nu rup scaunele, nu dau foc, nu se bat intre ei, nu vandalizeaza si, in general, nu reprezinta un pericol. Baietii, la randul lor, au nevoie de incurajari".

Becali a mai precizat ca Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, a "avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Catalin Zmarandescu" dupa interventia impotriva suporterilor. "Nu numai ca a fost foarte prompt, dar a respectat legea", a spus Becali.

Suporterii Stelei de la peluzele arenei din Ghencea au intrat in conflict cu fortele de ordine la inceputul primei reprize a partidei cu FC Timisoara, dupa ce au aprins mai multe torte, lucru interzis prin lege, si au aruncat cu scaune in jandarmi. Dupa interventia firmei de securitate angajata de Steaua, cele doua factiuni ale galeriei au parasit stadionul, postandu-se in fata intrarii, unde au continuat bataia cu jandarmii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.