Presedintele PD-L, Emil Boc, sustine ca planul anticriza al Guvernului, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009, este "o simpla apa de ploaie", iar secretarul general al PSD, Titus Corlatean, ii transmite premierului Tariceanu sa nu mai faca planuri care sa "nenoroceasca" romanii.

Boc a contestat dreptul guvernului Tariceanu de a adopta masuri impotriva crizei care sa fie aplicate de un alt executiv. "Primul-ministru Tariceanu nu mai exista din punct de vedere politic, este deja istorie si nu mai are legitimitate sa vorbeasca despre viitor" a declarat Emil Boc, luni, pentru NewsIn. Liderul PD-L sustine ca singurul Guvern indreptatit sa ia aceste masuri va fi un Executiv care sa rezulte din alegerile programate de 30 noiembrie, planul elaborat de Tariceanu fiind "un joc de glezne" si "o apa de ploaie".

"Masurile impotriva crizei vor putea fi luate doar de viitorul guvern, iar singurul care poate vorbi despre masuri anticriza este guvernul care va rezulta din alegerile de la 30 noiembrie. Ceea ce face astazi Tariceanu este un joc de glezne jalnic si o apa de ploaie", a comentat Boc intentia actualului Guvern.

La randul sau, Titus Corlatean, secretarul general al PSD, ii transmite premierului Tariceanu sa nu mai faca planuri care sa "nenoroceasca" si mai mult romanii. "Ii transmit presedintelui PNL sa-si tina in sertar planurile anticriza pentru a nu nenoroci suplimentar populatia Romaniei, asa cum a facut-o aplicand programul de guvernare PNL-PD. Tariceanu se angajeaza pentru un guvern in care PNL are putine sanse sa intre. Puterea de dreapta a avut o sansa sa produca rezultate concrete, dar a esuat lamentabil", a declarat Corlatean pentru NewsIn.

Premierul Tariceanu le-a cerut ministrilor sa pregateasca actele normative pentru punerea in practica a masurilor din planul de contracarare a efectelor crizei economice, astfel inca acestea sa fie discutate in sedinta Executivului din aceasta saptamana si sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009.

"Masurile incluse in programul de crestere economica si de creare de locuri de munca trebuie implementate rapid, astfel incat sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2009", a declarat Tariceanu la inceputul reuniunii de lucru pe tema planului anticriza, care a avut loc luni la Palatul Victoria, informeaza un comunicat remis de Guvern.

La intrevederea de luni au participat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ministrul Lucrarilor Publice, Lazlo Borbely, ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, presedintele ANAF, Daniel Chitoiu, seful Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu, consilieri si experti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.