Luni incep negocierile dintre PSD+PUR si UDMR, a declarat ieri la Cluj ,Adrian Nastase. Acesta a recunoscut ca "au loc si alte discutii care sa insemne configurarea majoritatii parlamentare". Nastase a sustinut ca Uniunea PSD+PUR are "prima sansa in formarea majoritatii", precizand ca "exista mai multe variante pentru obtinerea votului de investitura".

Candidatul PSD+PUR la presedintie nu a vrut insa sa detalieze aceste variante si nici sa nominalizeze partidele cu care se va incerca atingerea majoritatii parlamentare. Totusi Nastase a spus despre PRM ca "negocierile pe care noi le-am purta cu acest partid sunt zvonuri pe care unii doresc sa le lanseze". Candidatul PSD+PUR a avut insa grija sa spuna ca acest lucru nu inseamna stigmatizarea alegatorilor PRM, ale caror voturi spera sa le castige in turul al doilea. In ceea ce priveste negocierile cu UDMR, Nastase a declarat ca nu are emotii, chiar daca Uniunea sprijina acordarea dublei cetatenii pentru etnicii maghiari - proiect de lege care va fi supus referendumului in aceasta duminica in Ungaria, iar el este clar impotriva. "Ma declar impotriva dublei cetatenii in forma sugerata in cadrul referendumului din Ungaria. Nu pot sa incurajez impartirea Romaniei in cetateni privilegiati si cetateni neprivilegiati pe criteriul etnic", a spus Nastase. Acesta a insinuat chiar ca dubla cetatenie este doar o tema electorala pentru UDMR. "Nu cred ca vor fi probleme. Sa vedem solutiile care vor fi avansate de ambele parti. Sigur ca suntem in campanie electorala si UDMR, in mod evident, trebuie sa formuleze anumite puncte de vedere." Candidatul PSD+PUR a aratat ca ii place manipularea; el a incercat sa foloseasca pozitiile ingrijorate ale Comisiei Europene vizavi de progresele Romaniei in beneficiul personal si al partidului: "Uniunea Europeana ne-a solicitat sa dam continuitate guvernarii", a spus Nastase. Acesta nu a mai precizat ca UE doreste continuitatea implementarii reformelor si nu castigarea alegerilor de PSD+PUR.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.