Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, sambata, la Snagov, ca promisiunea lui Mircea Geoana de acordare, dupa alegeri, a unei amnistii fiscale este o incercare a PSD de a obtine fonduri de campanie electorala de la companiile cu datorii la stat, relateaza NewsIn.

Boc a sustinut ca proiectul avansat este practic o invitatie ca firmele cu arierate la bugetul de stat sa sprijine campania electorala a social-democratilor astfel incat dupa alegeri sa se constituie un guvern PSD care sa stearga datoriile acestor firme. Pedelistul a apreciat ca, pentru reusita acestui plan, PSD si PNL pregatesc o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Ce pregatesc distinsii smecheri? Ca, dupa alegeri, liberalii si pesedistii sa-l suspende pe presedinte, iar in locul lui, ca presedinte interimar, sa fie Dan Voiculescu , presedintele Senatului, care sa-l numeasca ca prim-ministru pe Mircea Geoana, iar acesta sa dea legea de scutire de datorii a celor ce contribuie la campania electorala",
a spus Boc celor circa 300 de participanti la un miting electoral al PD-L, desfasurat la Snagov.

Democrat-liberalul a apreciat ca amnistia fiscala este "o invitatie la coruptie" adresata de catre PSD oamenilor de afaceri ce au probleme cu fiscul. "PSD ramane partidul coruptiei generalizate, cum a fost si in perioada 2001-2004, cu baroni locali, baroni de lux si coruptie generalizata. Ce spun ei? Dati-ne noua banii in campania electorala ca dupa alegeri va stergem datoriile. Asta este adevarata fata a PSD-ului", a mai spus liderul PD-L.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a detaliat vineri cateva dintre masurile continute in planul anticriza propus de partidul sau, printre acestea numarandu-se si posibilitatea instituirii unei amnistii fiscale pentru cei cu averi ilicite,care ar avea posibilitatea sa foloseasca resursele obtinute "neclar" in proiecte publice.

"Averile foarte mari vor fi impozitate mai mult, vom integra in economie, in proiecte de interes public, resursele celor care vor intelege sa aduca la suprafata sursele ilicite sau sursele neclare de venituri. Analizam posibilitatea unei amnistii fiscale pe termen limitat pentru a permite celor care doresc sa readuca in circuitul cinstit al economiei resursele pe care le-au obtinut poate prin alte mijloace", a declarat presedintele social-democrat, in cadrul unei intalniri cu studentii Universitatii "Dimitrie Cantemir".

Alte masuri anticriza care au fost anuntate vineri de Geoana sunt similare cu acelea continute in programul premierului Calin Popescu Tariceanu, acesta din urma fiind, potrivit liderului PNL, nu unul electoral sau post-alegeri, ci unul care ar urma sa intre in vigoare imediat si care ar produce efecte pana la finele lui 2008. Programul Tariceanu, menit sa protejeze oamenii de afaceri si angajatii pe timp de criza, are ca puncte comune cu cel al lui Geoana reduceri de impozite pentru cei care isi platesc taxele si impozitele la timp, garantarea integrala a depozitelor la banci ale persoanelor fizice, acordarea de prime in bani celor care infiinteaza locuri noi de munca.Niciunul dintre cei doi politicieni nu a precizat care sunt sursele de finantare ale celor doua programe anticriza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.