In vreme ce presedintele Basescu spune ca si-ar dori rapid un premier care sa gestioneze criza economica, Geoana si Tariceanu vorbesc despre planurile lor postalegeri ca si cum ar fi deja instalati la Palatul Victoria.

Intr-o intalnire cu mai multi jurnalisti francezi, presedintele Traian Basescu a aratat ca si-ar dori sa se formeze rapid viitorul guvern si ca acesta ar trebui sa se bucure de o majoritate solida in Parlament. "Criza economica internationala va actiona ca un catalizator pentru adoptarea unei solutii rapide si benefice pentru tara", a mai spus seful statului.

Candidatii la functia de prim-ministru nu par insa dispusi sa faca pasul inapoi, ci dimpotriva, isi construiesc discursurile ca si cum ar fi siguri de reusita lor si a partidului lor in alegeri. "Sunt prim-ministru in functie si vreau sa fiu in continuare, prin castigarea alegerilor. Vreau sa raspund unor temeri si as vrea ca romanii sa vada ca se ocupa cineva de problemele si ingrijorarile lor, indiferent de alegeri", a declarat actualul premier, Calin Popescu Tariceanu.

Seful Executivului a refuzat sa comenteze afirmatiile presedintelui potrivit carora va desemna un premier in care sa aiba incredere, iar "Tariceanu si Geoana nu indeplinesc acest criteriu". Tariceanu a mai aratat ca isi doreste ca PNL sa castige scrutinul din 30 noiembrie. Scenariul optimist pe care pare sa si-l imagineze seful Executivului este contrazis insa, intr-o oarecare masura, de vicepresedintele PNL, Crin Antonescu. Potrivit acestuia, presedintele Basescu, pe care l-a apreciat ca fiind "un bun jucator, ca instinct", va veni cu o propunere de premier "care sa nu ii puna cu spatele la zid pe ceilalti si sa radicalizeze conflictul, ci pur si simplu sa-i tenteze pe ceilalti".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.