Primarul sectorului 5 a alocat fara licitatie de 100 de ori mai multi bani decat omologii de la alte sectoare la referendumul de suspendare a presedintelui si la europarlamentare. Vanghelie spune ca e o problema de soft.
Miercuri seara, in emisiunea "Realitatea te priveste", de la Realitatea TV, omul de afaceri Silviu Prigoana, candidat PD-L in sectorul 3, l-a acuzat pe primarul pesedist al sectorului 5, Marian Vanghelie, ca a cheltuit milioane de euro pentru organizarea diferitelor scrutine electorale. Banii au fost atribuiti prin licitatie directa aceleiasi firme, fie ca era vorba de referendumul pentru demiterea presedintelui, fie ca era vorba de organizarea alegerilor europarlamentare. Este vorba de SC Wind ’94 Prod SRL, cu sediul in Bucuresti, chiar in sectorul 5. Potrivit informatiilor de pe site-ul www.e-licitatii.ro, firma a castigat numai pentru organizarea referendumului pentru demiterea presedintelui aproximativ 24 milioane de lei, echivalentul a sase milioane de euro.

Potrivit paginii electronice pe care, potrivit legii, trebuie publicate toate contractele de achizitii publice, firma Wind ’94 Prod a obtinut intreaga suma pentru organizarea alegerilor in doua contracte semnate in aceeasi zi, 16 mai 2007. Unul in valoare de 15.595.656 lei si altul de 9.231.920 lei. Amandoua au fost atribuite direct, nu prin licitatie. Motivul pentru care nu s-a organizat licitatia: „Situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta“.

Amandoua contractele au ca obiect organizarea scrutinului pentru suspendarea presedintelui. Mai mult, insumate, cele doua contracte depaseau cu mult cifra de afaceri a firmei Wind ’94 Prod, care, in 2007, a fost de doar 3,2 milioane lei, potrivit paginii electronice a Ministerului de Finante.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.