Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, la Arad, ca, in contextul crizei economice internationale, Romania ar trebui sa sisteze achizitiile "extrem de costisitoare", inclusiv cele de avione de vanatoare, mai ales ca exista o tendinta de se da "tunuri".

"Exista o tentatie, din ceea ce simtim si din ceea ce stim, ca in perioada aceasta si poate chiar si in perioada interimara, pana se formeaza un nou guvern, sa asistam la tot felul de achizitii extrem de costisitoare, inclusiv avioane de vanatoare, de miliarde de euro. Parerea mea este ca trebuie sa sistam in acest moment orice fel de achizitie neesentiala, pana cand vom vedea care este impactul crizei si dupa aceea sa reordonam prioritatile bugetului, macar pentru primul an pentru a putea sa vedem daca avem resurse sa atenuam impactul crizei", a declarat liderul PSD.

Geoana a mai spus ca prioritatea este atenuarea impactului crizei. "Va fi nevoie de miliarde bune de euro ca sa capitalizam CEC-ul, sa subventionam dobanda pentru economia reala, sa avem mai multi bani pentru agricultura, sa dam drumul la programe mari de infrastructura si investitii. Trebuie sa fim foarte vigilenti cu incercarea de a se da niste tunuri pe ultimii metri. E o tentatie puternica", a mai spus Geoana.

Mircea Geoana a participat, joi, la Arad la o intalnire cu pensionarii, dupa ce in prealabil a vizitat cateva societati comerciale. In cursul serii de joi, liderul PSD va participa, in orasul aradean Lipova, la un spectacol electoral, unde pe scena vor urca Anna Lesko si trupa Voltaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.