Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, l-a criticat, joi, la Valcea, pe presedintele Traian Basescu pentru declaratiile privind desemnarea premierului si pregatirea unei lovituri de stat, afirmand ca acesta da dovada de "infantilism intelectual si iresponsabilitate".
"Cum isi poate permite Traian Basescu sa spuna ca criteriul lui de decizie in numirea premierului va fi sentimentul si resentimentul personal? Presedintele trebuie sa desemneze premierul in functie de rezultatul votului. Insa, a vorbi despre pregatirea unei lovituri de stat vadeste un anumit infantilism intelectual si iresponsabilitate", a afirmat Iliescu. El a adaugat ca declaratiile presedintelui Romaniei sunt cu atat mai grave in actualul context financiar international. "Ce sa creada despre aceasta tara investitorii straini?", a spus Iliescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, in cadrul emisiunii "Nasul" de la B1 TV, ca stie ca se pregateste suspendarea sa dupa alegerile parlamentare, daca nu numeste un premier pe care-l doresc anumiti lideri politici, dar spune ca nu va mai accepta o "lovitura de stat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.