Ministrii apararii ai NATO s-au reunit ieri pentru doua zile in capitala Estoniei pentru a discuta despre eventuala acordare MAP-ului pentru Ucraina, etapa care reprezinta un nou pas pentru aderarea la Alianta.
Situatia Georgiei nici nu s-a aflat pe agenda oficiala. NATO se pregateste de reforma, in perspectiva summitului de anul viitor care va marca 60 de ani de la infiintare. Cancelarul german Angela Merkel a declarat zilele trecute ca Georgia si Ucraina nu sunt pregatite sa adere “in viitorul apropiat” si a pledat pentru dialog cu Rusia. Ministrul roman al apararii, Teodor Melescanu, a absentat de la reuniunea de la Tallinn. Discutiile legate de intrarea Ucrainei in NATO sunt un subiect care irita Moscova.

“Domnul ministru nu a putut participa pentru ca era sedinta de Guvern. La Tallinn este reprezentat de domnul secretar de stat Corneliu Dobritoiu, seful Departamentului pentru politica de aparare si planificare. Tot ce tine de planificare, negocieri, politica de aparare este gestiona t de acest departament”, ne-a declarat Andreea Dumitru, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii. Nu este prima data cand Romania nu este reprezentata la nivel de ministru la reuniunile Aliantei Nord-Atlantice. In luna septembrie, Melescanu nu li s-a alaturat omologilor sai cand s-a discutat despre raporturile dintre NATO si Federatia Rusa la reuniunea informala de la Londra. Si atunci, MAp l-a trimis pe Corneliu Dobritoiu in locul ministrului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.