Tariceanu a spus ca programul privind cresterea economica si locurile de munca, elaborat de Guvern, vizeaza trei prioritati: oamenii, firmele romanesti si sistemul financiar.

Planul mai prevede acordarea unui premiu fiscal de 5% din valoarea impozitului pentru plata la timp de catre firme, persoane fizice autorizate si populatie a darilor catre stat. Tot de la 1 ianuarie 2009, dividendele reinvestite si cele investite in noi firme vor fi scutite de impozitare (16%). O alta masura vizeaza alocarea a 220 de milioane de euro pentru constructia de locuinte sociale. Fondurile alocate de la buget pentru programele de constructii de locuinte se vor dubla, inclusiv fondurile destinate subventionarii dobanzilor la creditele ipotecare.

Pentru fiecare loc de munca nou creat, intreprinderile vor primi 1000 de euro daca vor angaja persoane care se afla in somaj de peste trei luni, iar pentru Programul Fermierul vor fi alocate in plus 500 de milioane de euro.

Tariceanu a mai anuntat ca va majora capitalul social al CEC cu 250 de milioane de euro in scopul finantarii IMM-urilor si investitiilor in agricultura.