Executivul ia in calcul eliminarea taxei auto aplicabile la inmatricularea masinilor noi, in scopul stimularii vanzarilor de autoturisme din productia autohtona, aceasta fiind una dintre masurile pe care le-ar putea lua Guvernul pentru contracararea efectelor crizei economico-financiare

Alte masuri luate in calcul de Executiv si discutate in sedinta de Guvern de astazi sunt, potrivit unor surse ministeriale, dublarea sumei alocate de la buget pentru constructia de locuinte prin ANL sau majorarea subventiei acordate persoanelor care depun bani la banci in scopul utilizarii sumelor pentru construirea unei locuinte.

Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, declara la finele lunii octombrie ca piata auto din Romania ar putea inregistra in 2009 o scadere de 11,5%, ajungand la nivelul din 2006.

Fourmont a subliniat ca pe piata auto din Romania este necesara o riposta puternica in cazul importurilor de masini second - hand.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), in ultimele noua luni ale anului au fost importate peste 168.000 de masini second hand.

In aceasta saptamina, angajatii de la Dacia au lucrat doar pana astazi, urmand ca in zilele de 13 si 14 noiembrie sa stea acasa. Urmatoarea perioada in care vor fi trimisi in somaj tehnic va fi 20 noiembrie - 7 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.