Biroul Electoral Central a adoptat, saptamana trecuta, o decizie care ii impiedica pe observatorii independenti si jurnalistii acreditati sa monitorizeze in conditii normale procesul electoral la alegerile parlamentare. Prin decizia BEC, activitatea acestor categorii „incomode” de observatori ai alegerilor se va desfasura sub stricta coordonare a presedintilor birourilor sectiilor de votare.

Asociatiile Pro Democratia, Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Jurnalism Independent protesteaza impotriva acestei deciziisi cheama la flash mob, anunta Alexandru-Bradut Ulmanu pe blogul sau, jurnalismonline.ro.

“Ia un scaunel cu tine si alatura-te Asociatiei Pro Democratia, ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei si Centrului pentru Jurnalism Independent sa stam cuminti, la locurile noastre, si sa observam alegerile”, incurajeaza organizatorii.

Manifestatia, cu character simbolic, a fost programata astazi, de la orele 10.45 la sediul Biroului Electoral Central si consta intr-o simulare a procesului de observare din 30 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.