PNTCD poate fi reconstruit cu ajutorul fostilor membri marcanti, care au fost marginalizati sau chiar exclusi din partid in ultima perioada, a declarat, marti, presedintele formatiunii, Radu Sarbu, citat de corespondentul NewsIn.

Eu cred ca partid va fi in stare sa convinga mai multi lideri de valoare ca au drum liber de afirmare si, inca de la inceputul presedintiei mele, i-am invitat pe toti care au fost membrii partidului, dar au fost marginalizati sau chiar santionati, sau chiar exclusi, sa revina. Noi nu vom reusi daca nu vom redeschide portile partidului si sunt hotarat sa fac acest lucru”, a declarat Sarbu in cadrul unei conferinte de presa de marti.

Liderul taranist este de parere ca daca fosti lideri marcanti, precum Victor Ciorbea, ar putea avea o influenta benefica asupra partidului, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, nu are ce cauta in PNTCD.

In niciun caz nu voi accepta ca Emil Constantinescu, daca vreodata i-ar trece asta prin cap, dar cred ca nu ii va trece, sa revina in PNTCD, deoarece este cel de care taranistii si romanii si-au legat sperantele in mai mare masura decat oricine altcineva, si care a actionat cu ticalosie impotriva intereselor PNTCD. A actionat in mod sistematic in directia marginalizarii politice a partidului, partidul care si-a facut in perioada 1996-2000 datoria fata de tara, partidul caruia i se datoreaza toate reformele, caruia i se datoreaza relansarea economiei nationale, a pierdut in acelasi timp toate bataliile ale perioadei, in primul rand cu partenerii de coalitie guvernamentala si, de fiecare data, presedintele Constantinescu a aparat interesele celorlalti si nu ale PNT-ului. De multe ori a fost chiar initiatorul unor actiuni daunatoarea partidului”, a precizat Sarbu, un alt argument fiind acela ca fostul sef de stat sustine ideea fuziunii PNTCD cu PNL, dupa modelul Actiunii Populare.

Tot la capitolul reconstructia partidului, Radu Sarbu a afirmat ca este nevoie de modificari la statutul PNTCD, referindu-se in primul rand la introducerea votului uninominal la alegerile din cadrul partidului, care va rezolva problema legata de conducerea formatiunii.

Eu cred ca un partid inseamna, in primul rand, doua lucruri: comunicare la varf, focalizata pe doi, trei lideri identitari, si organizare la baza. Din aceasta perspectiva PNTCD are nevoie de un nou cadru statutar pentru a-si ameliora atat varful cat si baza. Deja la congresul din ianuarie 2007 s-a hotarat convocarea unui alt congres care sa schimbe statutul si revenirea la alegerile uninominale in PNTCD, sa se renunta la alegerile pe motiuni pentru ca s-a dovedit ca sistemul nu a ameliorat managementul politic al partidului. Criza cronica a PNTCD-ului se datoreaza crizei de leadership, la nivelul liderilor de la nivel national, in primul rand”, a afirmat Sarbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.