Prmierul Calin Popescu Tariceanu a tinut sa explice si pe blogul sau personal motivele pentru care a optat pentru o majorare de 28% pentru debutantii in sistemul de invatamant, explicatia fiind ca "ei reprezinta viitorul Romaniei".

Tariceanu si-a justificat luarea acestei decizii tocmai in momentul acesta prin faptul ca "este o decizie care se desprinde firesc din legea salarizarii unice, iar discutiile pe aceasta lege nu au inceput de ieri de astazi".

Tariceanu a explicat ca, desi a acceptat o majorare de 28%, incepand din 2009, pentru cadrele didactice debutante, nu va accepta niciodata majorarea de 50% pentru toate cadrele didatice sustinand din nou ideea ca aceasta majorare va duce la "falimentul economiei romanesti".

Majorarea propusa de premier va fi valabila doar pentru cadrele didactice debutante in invatamant, cat pentru ceilalti, salariile vor fi majorate cu mai putin, in functie de venitul lor de acum.

"Salariile vor creste in continuare cu responsabilitate si in timp. Salariile tinerilor medici, functionari, profesori, vor creste cu procente mai mari, iar salariile bugetarilor cu salarii mari, cu procente mult mai mici. Indiferent de cresteri, acestea vor fi esalonate, nu de pe o zi pe alta, cum doresc politicienii de stanga", a concluzionat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.