Institutul Social Democrat (ISD) "Ovidiu Sincai" i-ar recomanda fostului sef al statului sa se retraga din viata politica, pe motivul ca astfel PSD va inregistra o crestere a potentialului electoral in zona urbana. Altfel spus, deputatul social-democrat si, in acelasi timp, presedintele ISD, Adrian Severin, s-ar simti mai bine daca partidul din care face parte l-ar indemna pe Ion Iliescu sa traga pe dreapta.

Conform directorului Departamentului de Cercetare Stiintifica, Analiza si Prognoza a ISD, Florin Abraham, situatia retragerii lui Iliescu din PSD nu ar conduce la pierderea electoratului rural, pentru ca acesta nu ar avea unde altundeva sa se regaseasca. El a facut aceste remarci in conferinta de presa de ieri, in care a prezentat, alaturi de Anne Juganaru, si un raport de cercetare al ISD privind Congresul PSD din aprilie. Autorii studiului subliniaza ca Congresul nu trebuie sa constituie decat un "moment" in procesul de modernizare al PSD, fiind necesar ca acesta sa se dezvolte pe cateva directii fundamentale, printre care stimularea dezbaterilor interne si a competitiei libere pentru toate functiile in partid sau tranformarea imaginii de partid al "baronilor locali".

Ei mentioneaza, in acest sens, rolul lui Ion Iliescu, apreciind ca acesta si oamenii stangii traditionale din partid trebuie antrenati in constructia noului PSD. "Abilitatea noilor lideri va putea fi masurata si in functie de modul in care vor reusi 'asezarea>> lui Ion Iliescu pe o pozitie de pe care acesta poate aduce plusvaloare partidului", notorietatea sa pozitiva, de 20 de puncte procentuale, constituind avantaje pentru partid, se arata in raport.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.