Motiunea de cenzura depusa de PD-L si PRM nu s-a mai dezbatut luni dupa-amiaza, din lipsa de cvorum, in sala fiind doar 121 de parlamentari, din cei 232 membri care trebuie sa fie prezenti in mod obligatoriu, potrivit NewsIn.

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a declarat ca nu exista decat un termen limita minimal in care sa se dezbata motiunea de cenzura a PD-L, nu si unul maximal, el neputand spune nici cand se va relua dezbaterea textului democrat-liberalilor, nici cand se intrunesc Birourile comune.

Olteanu a sustinut ca, potrivit Regulamentului pentru sedintele Camerelor reunite, cvorumul de 232 de membri trebuie intrunit in fiecare moment al sedintei, deci in prezenta a doar 121 de parlamentari a fost nevoit sa suspende sedinta.

Liderul liberal nu a putut preciza cand va avea loc viitoarea sedinta a Parlamentului pentru discutarea motiunii, nici cand se vor intruni Birourile Permanente reunite care sa convoace respectiva sedinta. Olteanu a precizat insa ca motiunea trebuie dezbatuta intr-un interval minim si ca nu exista si un interval maxim, adica un termen limita precis. "Exista un termen limita minimal de trei zile de la citirea motiunii dupa care sa se dezbata si adopta. Nu exista un termen maximal. Motiunea se va dezbate si supune votului la momentul la care cele doua Camere se vor intruni", a explicat el.

Presedintele Camerei a spus ca va vorbi cu omologul sau de la Senat, Ilie Sarbu, pentru a stabili o data pentru sedinta comuna a Birourilor Permanente ale Parlamentului. Olteanu a mai aratat ca in cursul acestei zile nu au putut fi convocate forurile de conducere reunite, tot din lipsa de cvorum.

PRM il acuza pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, de incalcarea Regulamentului sedintelor comune deoarece a suspendat sedinta fara sa anunte data si ora reluarii plenului comun si condamna atitudinea PSD de a boicota motiunea de cenzura initiata de PD-L.

"Presedintele de sedinta, domnul presedinte Bogdan Olteanu, a incalcat grav Regulamentul sedintelor comune, intrucat nu avea voie sa suspende sedinta fara sa anunte data si ora reluarii plenului comun. Deci trebuie reluat acest plen comun. Eu as propune sa se reuneasca Birourile Permanente tocmai pentru sanctionarea acestei situatii", a declarat, luni, liderul PRM Lucian Bolcas, la finalul sedintei in care trebuia sa se voteze motiunea de cenzura a PD-L.

De altfel, atat Bolcas cat si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor au criticat gestul PSD de a nu participa la sedinta comuna a celor doua Camere, astfel neexistand cvorum pentru votarea motiunii de cenzura. "Atitudinea PSD-ului este absolut incalificabila pentru ca se dovedeste ca sprijina continuarea acestei guvernari rusinoase si dezastruoase, ca sprijina guvernul romano-maghiar, ca voteaza si se comporta impotriva propriului vot. De fapt aceasta motiune de cenzura era o motiune a demnitatii Parlamentului, care isi respecta propriul sau vot impotriva totalitarismului anticonstitutional al acestui Guvern", a spus Bolcas.

La randul sau, C.V. Tudor a spus ca "partidul istoric PNL s-a sinucis politic", impartasind soarta pe care a avut-o PNTCD in anul 2000. "Tariceanu va ramane in istorie ca groparul PNL", a mai spus liderul PRM.

"PSD, PC, PNL, UDMR, ei au boicotat motiunea. De ce intr-un moment atat de important boicotezi o motiune de cenzura fara o explicatie plauzibila. Nimeni n-o sa-i creada. Acum Mircea Geoana plateste cadoul facut de Tariceanu, banii care s-au dat in colegiile in care candideaza fruntasii PSD", a continuat presedintele PRM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.