Presedintele UDMR, Marko Bela, a afirmat, luni, ca initierea unei motiuni de cenzura in plina campanie electorala este lipsita de finalitate deoarece Guvernul actual se afla oricum la final de mandat si ar trebui lasat sa se ocupe de organizarea alegerilor, potrivit NewsIn.

Criticile presedintelui UDMR au vizat, in primul rand, momentul in care a fost initiata motiunea PD-L si mai putin nemultumirile democrat-liberalilor la adresa actualului Executiv. "Cred ca, uneori, unii politicieni din Romania nu inteleg ca electoratul este format din oameni adulti, cu ratiune proprie. Sa initiezi o motiune de cenzura in campanie electorala si sa votezi, in principiu, caderea Guvernului cu trei saptamani inainte de alegeri, pentru mine este o pura demagogie. Nu ma refer la motivele ei , fiindca opozitia poate sa aiba critici mai mult sau mai putin pertinente in orice moment. Eu m-am referit la momentul initierii motiunii de cenzura", a spus Marko Bela.

Liderul Uniunii a estimat ca, in eventualitatea in care demersul PD-L ar fi incununat de succes, formarea noului Executiv ar urma sa aiba loc cam in aceeasi perioada in care oricum ar trebui sa se constituie un guvern rezultat din alegerile programate pentru 30 noiembrie. "Actualul Guvern este la final de mandat si nu are o alta menire mai importanta decat organizarea alegerilor in cele mai bune conditii si ar trebui lasat sa faca acest lucru", a concluzionat Marko Bela.

Parlamentul se reuneste luni, la ora 14.00, in sedinta comuna pentru dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PD-L, la doar trei ore dupa sedinta Senatului, in care urmeaza sa se dea votul asupra OUG de amanare a majorarii cu 50% a salariilor profesorilor pana in aprilie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.