Liderul PD-L Emil Boc si-a exprimat luni speranta ca motiunea de cenzura va fi votata "de toti cei care au demnitate in Parlament" si a declarat ca "reducerea la tacere a PSD" a fost facuta prin "pomeni si bani publici" si prin impartirea profitului recent infiintatei Companii Energetice Nationale, potrivit NewsIn.

"Sper ca toti cei care au demnitate in Parlament vor vota motiunea de cenzura. Adica toti cei care au votat in unanimitate o lege ori vor fi umiliti de Guvernul Tariceanu, ori isi vor pastra demnitatea", a declarat liderul PD-L, Emil Boc, dupa sedinta saptamanala a conducerii partidului. El a sustinut ca prezenta parlamentarilor PD-L la votul motiunii de cenzura va fi asigurata de liderii de grup, care au facut o mobilizare generala a deputatilor si senatorilor partidului.

Emil Boc a acuzat, de asemenea, PSD ca "a fost redus la tacere", "cumparat din nou cu pomeni si bani publici", facand referire in acest context la Compania Energetica Nationala. "Ultima afacere – Compania Energetica Nationala – un nou prilej de a mulge banii publici de PNL si PSD si functiile foarte bine platite din CA al acestei companii".

Liderul PD-L a explicat, intr-o interpretare proprie, decizia PSD de a renunta la depunerea unei motiuni de cenzura pe tema infiintarii Companiei Energetice Nationale prin "impartirea" intre liberali si social-democratti a profitului CEN. "Altfel cum s-ar explica faptul ca dintr-o data si subit Geoana nu mai depune motiune de cenzura? Guvernul a infiintat-o (n.r. - Compania Energetica Nationala) si Geoana tace. De ce tace? Pentru ca din nou isi impart profitul financiar prin functii platite in CA pe zeci de mii de euro si alte beneficii financiare", a spus Emil Boc. El a precizat ca PD-L, odata ajuns la guvernare, va restructura CEN si va abroga ordonata de infiintare a acestei companii.

Liderii PSD au stabilit in sedinta Biroului Permanent National sa nu participe la votul asupra motiunii de cenzura depuse de PD-L la Parlament, prin care se cere demisia Guvernului pentru ca a amanat majorarea salariilor pentru profesori.

Parlamentul se reuneste luni, la ora 14.00, in sedinta comuna pentru dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PD-L, la doar trei ore dupa sedinta Senatului, in care urmeaza sa se dea votul asupra OUG de amanare a majorarii cu 50% a salariilor profesorilor pana in aprilie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.