Liderii PSD au stabilit in sedinta Biroului Permanent National sa nu participe la votul asupra motiunii de cenzura depuse de PD-L la Parlament, prin care se cere demisia Guvernului pentru ca a amanat majorarea salariilor pentru profesori, potrivit NewsIn.

"Nu poate sa fie decat o formula prin care sa se incerce amanarea alegerilor. Nu are niciun fel de rost sa incerci sa darami Guvernul cu doua saptamani inaintea alegerilor", a declarat Adrian Nastase dupa sedinta BPN al PSD de marti. La randul sau, vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat ca PSD "nu vrea sa faca jocul PD-L" si a dat asigurari cu OUG de amanare a aplicarii majorarii salariilor va fi respinsa de Parlament.

Parlamentul se reuneste luni, la ora 14.00, in sedinta comuna pentru dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PD-L, la doar trei ore dupa sedinta Senatului, in care urmeaza sa se dea votul asupra OUG de amanare a majorarii cu 50% a salariilor profesorilor pana in aprilie 2009.

Motiunea de cenzura a PD-L, intitulata "Educatia ramane, Guvernul pleaca" a fost citita in cursul saptamanii trecute, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, in sala fiind prezent si premierul Calin Popescu Tariceanu. PD-L solicita prin motiunea de cenzura demisia Cabinetului Tariceanu pentru ca "ignora drepturile cetatenilor", "genereaza o criza sociala de proportii" si "sfideaza o lege votata in unanimitate de Parlamentul Romaniei".

Motiunea de cenzura a fost semnata initial de 132 de parlamentari, alaturi de cei ai PD-L si de 13 senatori si 21 de deputati din PRM, doi social-democrati, un conservator, un independent si un reprezentant al minoritatilor punandu-si semnaturile pe lista de sustinere a motiunii de cenzura. Ulterior, senatorii PSD Ionel Ciuclea si Traian Mandru si-au retras semnaturile, ramand valabile semnatura senatorului PC Rodica Stanoiu, a deputatului independent Sorin Paveliu si a lui Nicolae Paun, reprezentant al minoritatilor nationale in Camera Deputatilor.

Potrivit art. 113 alin. (1) din Constitutia Romaniei, motiunea de cenzura se adopta cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, ceea ce reprezinta minimum 232 de voturi. PD-L si PRM, singurele partide politice care au declarat ferm ca vor vota motiunea de cenzura, nu reusesc sa acopere numarul necesar de voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.