Victoria lui Barak Obama la alegerile prezidentiale din SUA le da sperante etnicilor maghiari, liderul UDMR, Marko Bela, afirmand joi, la lansarea campaniei sale, ca spera ca noua administratie americana sa acorde mai multa atentie minoritatilor, transmite corespondentul NewsIn.

"Incepand de ieri sunt mai multi care sunt mai optimisti, vorbesc de alegerea presedintelui SUA. Acelasi lucru este si la noi, intrucat pentru a deveni politician maghiar in Romania este nevoie de foarte mult optimism. Am crezut ca se poate schimba relatia dintre majoritate-minoritate din aceasta tara, evident ca m-am inselat de mai multe ori. Acum patru ani, ca si candidat la Presedintia Romaniei, am fost aici intre dumneavoastra, iar acum opt ani a fost domnul Frunda, care la un moment dat a si zis ca atunci va avea Romania un presedinte maghiar cand in SUA va fi un presedinte de culoare. Noi am ramas un pic in urma pentru ca, iata, in SUA avem presedinte de culoare, la noi, evident, avem alegeri pentru presedintie", a afirmat Marko Bela.

Liderul UDMR spera ca noua administratie de la Casa Alba sa acorde mai multa atentie drepturilor minoritatilor. "Acum cateva decenii era un lucru greu de crezut ca SUA sa aiba un presedinte de culoare. Dar iata ca acesta este un mesaj foarte puternic pentru toata lumea. Sper ca SUA va acorda mai multa atentie pentru problemele care au fost cam neglijate in ultima perioada. In anii '90, tot in regim democrat, SUA a acordat atentie importanta drepturilor minoritatilor, insa in ultima perioada aceste lucruri s-a uitat si sper ca SUA va deveni mai activa in solutionarea acestor probleme", a mai spus Marko Bela.

"Important este ca lumea se schimba si noi putem sa contribuim la aceste schimbari. Despre acest lucru e vorba la alegerile din 30 noiembrie, va rog pe dvs., formatorii de opinie din zona, sa transmiteti acest mesaj intregii comunitati”, a adaugat liderul UDMR, la lansarea candidaturii sale, in Sangeorgiu de Mures, localitate care face parte din Colegiul Uninominal 2 pentru Senat.

La lansarea candidaturii lui Marko Bela a participat si ministrul Comunicatiilor, Borbely Karoly, sefi ai serviciilor descentralizate, in frunte cu presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita, dar si deputatul Kerekes Karoly, candidat pentru Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.