Presedintele PSD cauta sprijin extern prin care sa-i forteze mana lui Basescu in eventualitatea in care rezultatul de la urne ii va permite sa pretinda aceasta functie
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a lasat balta campania electorala la Dabuleni, plecand pentru trei zile in Israel. Geoana a avut la Tel Aviv un program foarte incarcat, cu intalniri la nivel inalt: a avut o intrevedere cu Benjamin Netanyahu, liderul opozitiei, cu Ehud Barak, presedintele Partidului Muncii, cu Shimon Peres, presedintele Statului Israel, cu ministrul de Externe, Tzipi Livni, si cu Stanley Fischer, guvernatorul Bancii Nationale a Israelului, fost director general adjunct al FMI.
Vizita lui Geoana in Israel, in toiul campaniei electorale, este explicata de unii lideri de varf ai PSD prin incercarea de a-si atrage bunavointa lobby-ului evreiesc, influent in SUA, in scopul de a-si vedea implinit visul de a fi desemnat prim-ministru la Bucuresti.

Amicul lui McCain
Relatia de prietenie cu posibilul presedinte al SUA din partea Partidului Republican, John McCain, este afisata de ceva vreme cu mare zgomot de familia Geoana. Mircea Geoana a povestit unui cotidian central ca, in 2003, cand era ministru de Externe, l-a adus pe McCain in Romania si l-a dus la Poiana Brasov. Intr-un alt cotidian, Mihaela Geoana a povestit ca legaturile familiei Geoana cu familia McCain sunt foarte vechi si ca i-au cunoscut si pe fratele si pe mama candidatului republican, ba chiar au si participat la petreceri de familie in Washington.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.